2009-07-31

Europaresan, dag 1-5

Vi lämnade Sverige med sikte mot Danmark. Målet för resan var att besöka min släkt i Portugal. Här kommer en bildredovisning, ett par utvalda ögonblick under de första fem dagarna av roadtripen!
På väg.

Öresundsbron. Fett överskattad. Ful, tråkig och dyr som in i $=¤#)?#¤%=)!För er som inte vet så hade vi ingenting förbestämt. Inte ett enda rum bokat. Denna kväll hamnade vi i puttenuttiga Maribo på danska ön Lolland (LOL!).Betalade ca 580 SEK för en natt i dubbelrum på en B&B-gård. Frukosten som ingick var en bra start på dagen!Tyskland bjöd på detta mysiga autobahnväder.Tyska Alsfeld blev nästa stopp. Låg bra till på kartan.
Stan var fin men boende var inte lätt att hitta. Tyskarna kan inte ett ord engelska men tillslut lyckades vi få bo hemma hos ett gammalt par i deras utflugna dotters gamla rum.
Än en gång en dunderfrukost!Annecy blev nästa stopp. Den här staden hade vi bestämt i förhand att vi skulle besöka eftersom jag varit där två timmar under en skolresa och blev helt kär i alpstaden. Tältet skulle nu upp för första gången. Lagom till det kom en riktig storm med spöregn och åska. Allt dyngsurt. Inte kul.Men det blev ganska cozy ändå! Lite Southpark och rödvin från trakten bara! :)
Somnade som en stock trots att det var min första tältnatt - någonsin!
Dags att studera in vattnet. Mycket väl godkänt!Resans första dopp i Annecysjön. Att bada i alpsjö låter kallt men Europas renaste sjö (!) har klart vatten, fin sandbotten och ca. 24-gradigt vatten!
På kvällen promenerade vi runt i stan, längs kanalerna, vid sjön och åt så klart gott!Ett glädjeskutt för att resan börjat så bra!Annecy är en riktig sagostad. Tyvärr går inte magin att fånga på bild :(
Andreas känner sig som en fransman med frukostbaguetten i högsta huggEtt morgondopp hann vi med innan avfärd söderut mot Rivieran. Jag simmade lääänge. Ville inte lämna den vackra sjön!

2 kommentarer:

Anneli sa...

Vad roligt att få se lite bilder från resan. Kommer det fler?

Wysteriia sa...

Men gud va roligt o åka sådär! :D Blev det dyrt med all bensin o så? Kostar ju lite o tanka. Gick det på ett cirka?